Adatvédelmi tájékoztató

Jelen Adatvédelmi Tájékoztató összefoglalja a www.feherebbfogak.hu kezelője által folytatott adatkezelési elveket és annak gyakorlatát.

A megrendelő/felhasználó az adatok elküldésével kijelenti, hogy azok a valóságnak megfelelnek.

  1. Adatkezelő

Az adatok kezelője: székhely/postázási cím: 5650 Mezőberény, Oltványkert utca 6.

Elérhetőség: info@feherebbfogak.hu

Bejegyző bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

  1. A kezelt adatok és érintettek köre

 A webshop látogatása során anonim módon a látogató session ID-t kap, amellyel a Google Analytics a személyes adatoktól függetlenül, statisztikai céllal rögzíti a látogatás kezdő- illetve befejező időpontját, illetve a látogatott oldalakat. Erről az minden új látogató az első oldalletöltés alkalmával tájékoztatásban, valamint az Adatvédelmi Nyilatkozathoz hozzáférésben részesül.

A webshopon történő megrendelés során a számlázási és szállítási feladatok elvégzéséhez az adatkezelő a következő adatokat kezeli:

Név, e-mail cím, telefonszám, lakcím

A webshop használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

A felhasználó által megadott adatok pontatlanságáért, vagy valótlanságáért az adatkezelő felelősséget nem vállal.

  1. Az adatkezelés célja

 Az adatkezelés célja a webshop felhasználói által leadott megrendelések teljesítése, a számla kiállítása és a felhasználóval való kapcsolattartás a kiszállítás sikerességének biztosítására. Ezen felül az adatkezelés további célja a vevői megelégedettség mérése és az e-mail hírlevélre feliratkozók számára személyes ajánlatok küldése. Leiratkozni az unsubscribe gomb megnyomásával tud az e-mailben. A Google Analytics által használt anonim session ID-k és cookiek felhasználásának célja statisztikai jellegű. A felhasználó a regisztráció során önként hozzájárul, hogy a 2. pontban említett típusú adatokat az adatkezelő felhasználja. Az adatkezelő a megadott adatokat bizalmasan kezeli.

 4. Az adatkezelés időtartama

 A Google Analytics által létrehozott cookiek időtartama 30 napra szól, a session ID-k a webshop elhagyásakor automatikusan törlődnek.

A felhasználó által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az info@feherebbfogak.hu e-mail címen lehet bejelenteni.

  1. Az adatfeldolgozók köre

 A felhasználói adatokhoz csak az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá, harmadik félnek nem adhatóak ki.

Kivételt képez, hogy az adatokat kizárólag a felhasználó által leadott megrendelés teljesítése céljából az adatkezelő a következő félnek átadja:

Név: Bíró We4ding Kft.

Cím: 2117 Isaszeg, Petőfi Sándor u. 17.

Telefon: +36 30 6371628

E-mail cím: kapcsolat@logistify.hu

 

Név: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság 

Székhelye: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Elérhetősége: https://www.posta.hu/

Az adatkezelő a fent említett eseteken kívül egyedül törvényi kötelességből továbbítja a felhasználók adatait az igénylő hatóságnak, amennyiben az megfelelő jogalappal rendelkezik.

  1. Az adatkezelés jogalapja és a felhasználó jogai

 Az adatkezelés a felhasználó jóváhagyásának jogalapjával történik.

A felhasználó az adatkezelő által kezelt adatokról, és annak módjáról az info@feherebbfogak.hu e-mail címen további tájékoztatást kérhet.

A felhasználó által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az info@feherebbfogak.hu e-mail címen lehet bejelenteni.

  1. A webshopot üzemeltető partner és technológia

Sybell Informatikai Kft.

Cím: 1158 Budapest, Késmárk u. 7./b. II. em. 206.

Elérhetőség: https://sybell.hu/ugyfelszolgalat/

A www.feherebbfogak.hu webshop a Sybell Informatikai Kft. Szerverein működik, amelyről az adatok biztonsága érdekében biztonsági mentések készülnek.

  1. Vásárlás megkötése egyéb tájékoztatás

Szerződés elektronikus úton történő megkötéséhez a terméket bal kattintással a kosárba kell tenni. Ezután a pénztárnál a szállítási feltételeket megadni és megfelelő adatokat kitölteni, majd a rendelést jóváhagyni. A szerződés létrejöttét visszaigazoló e-mail és a számla igazolja, melyet vásárlás után e-mailben kap meg a vásárló. Adatbeviteli hibák javítására írjon e-mailt az info@feherebbfogak.hu e-mail címre.

  1. Jogorvoslati lehetőség és hatályos törvények

Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy az alulírott vállalkozás a személyes adatokat nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvénynek megfelelően kezeli, jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

A adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről az alábbi törvényekben tájékozódhat a felhasználó:

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény

Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény